معرفی دانشگاه های برتر هوش مصنوعی ایران و اساتید آن ها
مقدمه
در این مقاله قصد داریم شما را با رشته هوش مصنوعی و دانشگاه هایی که این رشته در آن ها وجود دارد و همچنین اساتید آن دانشگاه ها آشنا کنیم و لینک های ارتباطی آن ها رو در اختیار شما قرار دهیم. به علت تعداد بالای دانشگاه ها ممکن است برخی دانشگاه ها از قلم بیفتند که پیشاپیش از این بابت عذر خواهی می کنیم.
با این توضیحات معرفی دانشگاه های هوش مصنوعی و شهر های آن ها را آغاز می کنیم، ولی قبل از آن بد نیست که تاریخچه ای از رشته هوش مصنوعی در ایران و جهان را با هم بررسی نماییم و بررسی کنیم که هوش مصنوعی از چه تاریخی و چگونه به دنیای آکادمیک ایران زمین پا گذاشت است.
فهرست مطالب این مقاله
هوش مصنوعی چیست؟
در یک تعریف بسیار کلی و عامیانه می توان گفت هوش مصنوعی یک از گرایش های علوم کامپیوتر می باشد، که در آن هدف خودکار کردن عملکرد ماشین آلات است، به طوری که در فرآیند تصمیم گیری، ماشین آلات را به سمتی ببرد تا همانند موجودات طبیعی به خصوص انسان ها بتوانند تفکر و تصمیم گیری کنند. در این راستا از علوم ریاضی، علوم تجربی، زبان شناسی، فلسفه، عصب شناسی، زیست شناسی، کنترل، احتمال و بسیاری از علوم دیگر بهره می گیرد.
برای آشنایی بیشتر با هوش مصنوعی و زیر شاخه های آن، می توانید همین الان مقاله ” هوش مصنوعی چیست و چه شاخه هایی دارد ” را در دانشنامه سایت پرونش مطالعه فرمایید.
تاریخچه هوش مصنوعی در جهان
با ارتقاء کامپیوتر ها به کامپیوتر های الکترونیکی در سال 1943 میلادی و کاهش محدودیت های موجود در مسیر ارتقاء هوش مصنوعی، از جمله عدم توانایی ذخیره سازی دستورات در کامپیوتر ها که بعد از بوجود آمدن کامپیوتر های الکترونیکی رفع گردید، این پیشرفت دانشمندان حوزه هوش مصنوعی را به چالش کشید و فعالیت ها و مطالعات بر روی این علم را افزایش داد، تا سرانجام در سال 1956 میلادی در یک کارگاه آموزشی و پژوهشی در زمینه هوش مصنوعی در کالج دارتموت برای اولین بار توسط “جان مک کارتی” و اعضای تیمش متولد شد.
با توجه به خوشبینی دانشمندان فعال در زمینی هوش مصنوعی سرمایه گزاری ها و تحقیقات فراوانی در اوایل سال 1960 میلادی در سراسر دنیا بر روی این علم نو پا صورت گرفت و نتیجه این فعالیت ها به ثبت شدن هوش مصنوعی به عنوان یک دانش جدید در سال 1965 میلادی منجر گردید. از آن تاریخ به بعد این علم هم واره در حال پیمودن پله های پیشرفت و طرقی بوده به شکلی که امروزه تاثیر چشم گیر آن را در زندگی بشری مشاهده می کنیم.
تاریخچه هوش مصنوعی در ایران
در مسیر گسترش و پیشرفت هوش مصنوعی این علم هرچند دیر ولی در سال 1381 شمسی به شکل رسمی پا به دانشگاه های ایران گذاشت، البته پیش از آن، فعالیت های غیر قابل چشم پوشی توسط بزرگانی همچون پروفسور “کارو لوکاس قوکاسیان” پدر علم هوش مصنوعی و رباتیک ایران در دانشگاه ها وجود داشته، که از آن جمله می توان به تاسیس مرکز ((کنترل و پردازش هوشمند)) در دانشگاه تهران پس از بازگشت وی به ایران در سال 1355 شمسی نام برد. ولی به طور رسمی رشته هوش مصنوعی برای اولین بار در تاریخ 1381 به عنوان یک رشته تحصیلی در ایران ارائه گردید.
حال که تا حدودی با رشته هوش مصنوعی و تاریخچه آن در ایران و جهان آشنا شدیم، نوبت به معرفی دانشگاه های ایرانی و اساتید آن ها میرسد که این رشته جذاب و به روز را تدریس می کنند، که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است در ترتیب معرفی دانشگاه ها هیچ ترتیب خاصی رعایت نشده است.
دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۴۴ با هدف تربیت و تامین بخشی از نیروهای متخصص موردنیاز کشور، در سطوح بالای علمی تاسیس گردید. این دانشگاه در مقایسه با بسیاری از دانشگاههای ایران و جهان دانشگاهی جوان و در حال رشد است. خوشبختانه در طول دوران فعالیت خود توانسته است به صورت یک موسسه علمی پیشرو در صنعت، فناوریهای روز و علوم کاربردی در عرصه علم، منطقهای و جهانی مطرح و جایگاه ارزشمندی پیدا کند و به عنوان مرکزی برای تبدیل رویاهای نسلهای ایرانی به واقعیتهای امروزی همواره مورد تحسین و شگفتی جامعه باشد. هدف این دانشگاه، فراهم نمودن محیطی علمی و پویا برای کسانی است که در راستای کسب علم و دانش تلاش مینمایند، و پایگاه و نقطه اتکاء و اعتماد آنانی است که واقعیات و حقایق علمی را درک کرده، برای نشان دادن آن به دیگران کوشش میکنند.
دانشگاه صنعتی شریف دیدگاه خویش را در خلق، انتشار و کاربرد دانش در یک محیط یادگیری کاملا پویا جستجو میکند. این دیدگاه سبب ارتقای کیفی آموزش، پژوهش، و ارائه خدمات به جامعه و حل مسائل آن در حد توان شده است. بطوری که با بیش از ۴۸ سال تجربه مفتخر است که با یاری خداوند بزرگ و تلاش استادان کارآمد و مجرب، محققین برجسته، و کارشناسان و کارمندان سختکوش و همچنین بهرهگیری از امکانات کمکآموزشی و آزمایشگاههای مجهز توانسته است دانشجویان مستعد خویش را در سطح کارآمدترین نیروهای علمی و فنی کشور به جامعه ارائه نماید.
اساتید گروه هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف
نام : محمد جعفری سیاوشانی
گرایش : دکترای مهندسی کامپیوتر، سوئیس، لوزان، دانشگاه EPFL، سال 1391
سمت : استادیار
ایمیل : mjafari[at]sharif[dot]edu
نام : حسین صامتی
گرایش : دکترای مهندسی برق، کانادا، دانشگاه واترلو، سال 1374
سمت : دانشیار
ایمیل : Sameti[at]sharif[dot]edu
نام : محمد ایزدی
گرایش : دکترای علوم کامپیوتر، هلند، دانشگاه لیدن (LIACS)، سال 1390
سمت : استادیار
ایمیل : Izadi[at]sharif[dot]edu
نام : حمید بیگی
گرایش : دکترای مهندسی کامپیوتر، تهران، دانشگاه امیرکبیر، سال 1382
سمت : دانشیار
ایمیل : beigy[at]sharif[dot]edu
نام : منصور جم زاد
گرایش : دکترای مهندسی کامپیوتر، ژاپن، دانشگاه واسدا، سال 1368
سمت : دانشیار
ایمیل : jamzad[at]sharif[dot]edu
نام : حمیدرضا ربیعی
گرایش : دکترای مهندسی برق و کامپیوتر، آمریکا، دانشگاه پردو، سال 1375
سمت : استاد
ایمیل : rabiee[at]sharif[dot]edu
نام : مهدیه سلیمانی
گرایش : مهندسی کامپیوتر، تهران، دانشگاه صنعتی شریف، سال 1389
سمت : استادیار
ایمیل : soleymani[at]sharif[dot]edu
نام : غلامرضا قاسم ثانی
گرایش : دکترای علوم کامپیوتر، انگلستان، دانشگاه اسکس، سال 1371
سمت : دانشیار
ایمیل : sani[at]sharif[dot]edu
نام : شهره کسایی
گرایش : دکترای مهندسی برق، استرالیا، دانشگاه صنعتی کوئینزلند، سال 1377
سمت : استاد
ایمیل : skasaei[at]sharif[dot]edu
نام : سید ابولفضل مطهری
گرایش : دکترای دانشگاه واترلو، سال 1388
سمت : استادیار
ایمیل : motahari[at]sharif[dot]edu
نام : محمد تقی منظوری
گرایش : دکترای مهندسی برق، اتریش، دانشگاه صنعتی وین، سال 1375
سمت : دانشیار
ایمیل : manzuri[at]sina[dot]sharif[dot]edu
تاسیس و شکل گیری اولیه دانشگاه در آبان ماه ۱۳۳۵ است. در آن زمان، هسته اولیه دانشگاه، به عنوان “پلی تکنیک تهران” به منظور توسعه فعالیت های دو موًسسه فنی وقت، “انستیتو تکنولوژی” و “هنرسرای عالی” شکل گرفت. در سال ۱۳۳۶ اولین دوره دانشجویان از طریق آزمون داخلی پذیرفته شدند و از سال ۱۳۳۷ فعالیت آموزشی پلی تکنیک تهران، به طور رسمی با پنج رشته مهندسی: “برق و الکترونیک”، “مکانیک”، “نساجی”، “شیمی ” و “راه و ساختمان” آغاز شد.
- با رشد تدریجی پلی تکنیک تهران تا سال ۱۳۵۷، پنج بخش به شرح زیر به دانشکده اضافه شد:
- دانشکده فنی: این دانشکده هسته اصلی پلی تکنیک تهران را ایجاد کرده و از ۶ انستیتو یا گروه آموزشی تحت عنوان “مهندسی برق و الکترونیک”، “مهندسی شیمی و پتروشیمی”، “مهندسی نساجی و پلیمر”، “مهندسی مکانیک”، “مهندسی معدن” و ” مهندسی صنایع” تشکیل شد.
- دانشکده تربیت دبیر فنی و علوم: در سال ۱۳۵۵ با همکاری وزارت آموزش و پرورش تاسیس شد.
- دانشکده علوم پایه و کامپیوتر: این دانشکده به منظور ارائه درس های پایه برای دانشجویان دیگر دانشکده ها ایجاد شد. دانشجویان این دوره ها، مدرک تحصیلی از دانشکده دریافت نمی کردند.
- انستیتو تحصیلات تکمیلی و تحقیقات: به منظور اداره و سرپرستی مقطع کارشناسی ارشد و امور تحقیقاتی دانشگاه دایر شد. در آن زمان ۵ دوره کارشناسی ارشد و یک مؤسسه تحقیقاتی با عنوان “مرکز تحقیقات صنایع غذایی” زیر نظر این انستیتو اداره می شد.
اساتید گروه هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر
نام : محمدکاظم اکبری فتیدهی
گرایش : –
سمت : دانشیار
ایمیل : akbarif[at]aut[dot]ac[dot]ir
نام : مریم امیرحائری
گرایش : –
سمت : استادیار
ایمیل : haeri[at]aut[dot]ac[dot]ir
نام : مریم امیرمزلقانی
گرایش : –
سمت : دانشیار
ایمیل : mazlaghani[at]aut[dot]ac[dot]ir
نام : محمد رحمتی
گرایش : –
سمت : استاد
ایمیل : rahmati[at]aut[dot]ac[dot]ir
نام : حسین زینلی
گرایش : –
سمت : استادیار
ایمیل : hzeinali[at]aut[dot]ac[dot]ir
نام : مهدی شجری
گرایش : –
سمت : استادیار
ایمیل : mshajari[at]aut[dot]ac[dot]ir
نام : حمیدرضا شهریاری کاه کشی
گرایش : –
سمت : استادیار
ایمیل : shahriari[at]aut[dot]ac[dot]ir
نام : بابک صادقیان
گرایش : –
سمت : دانشیار
ایمیل : basadegh[at]aut[dot]ac[dot]ir
نام : رضا صفابخش
گرایش : –
سمت : استاد
ایمیل : safa[at]aut[dot]ac[dot]ir
نام : محمدمهدی عبادزاده
گرایش : –
سمت : استاد
ایمیل : ebadzadeh[at]aut[dot]ac[dot]ir
نام : سعیده ممتازی
گرایش : –
سمت : استادیار
ایمیل : momtazi[at]aut[dot]ac[dot]ir
نام : احسان ناظر فرد
گرایش : –
سمت : استادیار
ایمیل : nazerfard[at]aut[dot]ac[dot]ir
نام : احمد نیک آبادی
گرایش : –
سمت : استادیار
ایمیل : nickabadi[at]aut[dot]ac[dot]ir
پردیس دانشگاه تهران که از جنوب به خیابان انقلاب، از شمال به خیابان پور سینا و از شرق و غرب به ترتیب به خیابانهای قدس و ۱۶ آذر محدوداست در سال ۱۳۱۳ ه. ش در مساحتی به وسعت ۲۱ هکتار تاسیس شد. در این مجموعه ساختمان دانشکدههای
هنرهای زیبا، ادبیات و علوم انسانی، علوم، فنی، حقوق و علوم سیاسی، پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و ساختمان کتابخانه مرکزی – که از مهمترین کتابخانههای کشور به شمار میآید – و مسجد دانشگاه واقع شده است. سازمان مرکزی دانشگاه، اداره امور دانشجویی، مرکز بهداشت و درمان دانشجویان، دانشکده محیط زیست، جغرافیا، و… نیز در خیابانهای اطراف دانشگاه قرار دارند. دانشکدههای علوم اجتماعی، علوم تربیتی، کوی دانشگاه، اقتصاد، الهیات و معارف اسلامی به ترتیب در امیرآباد شمالی و خیابان مطهری واقع شدهاند. همچنانکه شماری دیگر از دانشکدهها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه تهران در بیرون از تهران در شهرهای قم، کرج، پاکدشت، ساری، چوکا و نشتارود واقع شدهاند. در سال ۱۳۷۰ ه. ش دانشکدههای: پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی از دانشگاه تهران جداً شدند و دانشگاه علوم پزشکی تهران را تشکیل دادند.
اساتید گروه هوش مصنوعی دانشگاه تهران
نام : محمدرضا ابوالقاسمی دهاقانی
گرایش : هوش ماشین و رباتیک
سمت : استادیار
ایمیل : dehaqani[at]ut[dot]ac[dot]ir
نام : مسعود اسدپور
گرایش : دکتری EPFL رباتیک، سال ۱۳۸۵
سمت : استادیار
ایمیل : asadpour[at]ut[dot]ac[dot]ir
نام : مصطفی توسلی پور
گرایش : هوش ماشین و رباتیک
سمت : استادیار
ایمیل : tavassolipour[at]ut[dot]ac[dot]ir
نام : رشاد حسینی
گرایش : دکترای کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی، دانشکده صنعتی برلین، سال 1391
سمت : استادیار
ایمیل : reshad[dot]hossini[at]ut[dot]ac[dot]ir
نام : محمدامین صادقی
گرایش : هوش ماشین و رباتیک
سمت : استادیار
ایمیل : asadeghi[at]ut[dot]ac[dot]ir
نام : مهدی طالع ماسوله
گرایش : فوق دکترای مهندسی مکانیک، دانشگاه لاوال، سال 1390
سمت : دانشیار
ایمیل : m[dot]t[dot]masouleh[at]ut[dot]ac[dot]ir
نام :یداله یعقوب زاده
گرایش : هوش ماشین و رباتیک
سمت : دانشیار
ایمیل : –
نام : هشام فیلی
گرایش : دکترای مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی، دانشگاه صنعتی شریف، سال 1385
سمت : دانشیار
ایمیل :hfaili[at]ut[dot]ac[dot]ir
نام : منوچهر مرادی سبزوار
گرایش : دکترای مهندسی کامپیوتر گرایش رباتیک و هوش مصنوعی، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، سال 1378
سمت : دانشیار
ایمیل :moradih[at]ut[dot]ac[dot]ir
نام : مجید نیلی احمدآبادی
گرایش : هوش ماشین و رباتیک، کنترل
سمت : استاد
ایمیل :mnili[at]ut[dot]ac[dot]ir
نام : عبدالحسین وهابی
گرایش : هوش ماشین و رباتیک
سمت : استادیار
ایمیل :h[dot]vahabie[at]ut[dot]ac[dot]ir
موزش دانشگاه، فعالیت خود را در سال ۱۳۰۸ هجری شمسی همزمان با تاسیس دانشگاه علم و صنعت ایران به نام هنرسرای عالی در خیابان سی تیر، محل مدرسه ایران و آلمان آغاز کرد. سپس به چهار راه کالج محل کنونی دانشگاه امیر کبیر انتقال پیدا کرد و در نهایت در سال ۱۳۴۲ به محل فعلی واقع در نارمک منتقل شد. از این زمان اهتمام آموزش دانشگاه برنامه ریزی آموزشی در راستای هدف اصلی دانشگاه در جهت تربیت دبیر فنی برای تأمین کادر در هنرستانهای صنعتی کشور بود. در حال حاضر نیز بعنوان یک حوزه ستادی با دانشکدههای عمران، مواد و متالورژی، مکانیک، برق، مهندسی شیمی، معماری و شهرسازی، کامپیوتر، ریاضی، فیزیک، صنایع و خودرو در تعامل می باشد و بر کلیه برنامه های آموزشی آنها نظارت دارد.
لازم به ذکر است دانشگاه علم و صنعت تنها دانشگاه دارنده ٔ دانشکده ٔ مهندسی راهآهن در خاورمیانه و دانشکده ٔ مهندسی خودرو در ایران است؛ همچنین اولین و سالها تنها دانشگاه صنعتی ایران بوده است که دارای دانشکده ٔ معماری و شهرسازی بوده است.
دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران، در سال ۱۳۶۸ بطور رسمی شروع به کار نمود. این دانشکده به ترتیب در مقطع کارشناسی و سپس در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری کامپیوتر دانشجو پذیرفت و توانسته است در سطح کشور به عنوان یکی از مراکز علمی فعال در حوزه کامپیوتر و فناوری اطلاعات خود را به جامعه علمی کشور معرفی نموده و پروژه های کاربردی زیادی را در صنایع مربوطه به انجام برساند. بسیاری از پروژه های دانشکده منجر به محصول صنعتی میگردد. و لذا عملگرا بودن فارغالتحصیلان به عنوان ویژگی عمومی دانشگاه علم و صنعت ایران، در این دانشکده نیز مصداق بارزی دارد.
اساتید گروه هوش مصنوعی دانشگاه علم و صنعت ایران
نام : عادل ترکمان رحمانی
گرایش : دکترای هوش مصنوعی، پردازش تکاملی، ژاپن، سال 1375
سمت : استادیار
ایمیل : rahmani[at]iust[dot]ac[dot]ir
نام : محسن سربانی
گرایش : دکترای الکترونیک-پردازش تصویر، دانشگاه هریوت-وات اسکاتلند، سال 1369
سمت : دانشیار
ایمیل : soryani[at]iust[dot]ac[dot]ir
نام : ناصرمزینی
گرایش : دکترای انفورماتیک، دانشگاه رن یک فرانسه، سال 1377
سمت : دانشیار
ایمیل : mozayani[at]iust[dot]ac[dot]ir
نام : محمدرضا محمدی
گرایش : دکترای مهندسی برق، دانشگاه صنعتی شریف تهران، سال 1394
سمت : استادیار
ایمیل : mrmohammadi[at]iust[dot]ac[dot]ir
نام : سید صالح اعتمادی
گرایش : دکترای مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه ایالتی میشیگان، سال 1394
سمت : استادیار
ایمیل : sauleh[at]iust[dot]ac[dot]ir
ین دانشکده در سال 56-1355 به نام دانشکده جامع انفورماتیک و مدیریت با رشتههای علوم کامپیوتر، مهندسی سیستم، آمار کاربردی، حسابداری و مدیریت فعالیت خود را آغاز نمود. چند سال بعد از انقلاب اسلامی، پس از ادغام 52 مؤسسه آموزش عالی و تشکیل مجتمع دانشگاهی علوم و ادغام دوباره بخشی از مجتمع مذکور در دانشگاه شهید بهشتی، دانشجویان رشتههای کاربرد کامپیوتر و آنالیز سیستم، ریاضیات عملی و تحقیق در عملیات و برنامهریزی، از مدرسه عالی برنامهریزی و کاربرد کامپیوتر و رشته آمار و انفورماتیک از مدرسه عالی ریاضیات و مدیریت کرج و مؤسسه آموزش عالی آمار و انفورماتیک به این دانشکده انتقال یافتند. بعد از چند سال، رشتههای مدیریت و آمار از این دانشکده به دانشکدههای ذیربط در دانشگاه شهید بهشتی منتقل شدند و دانشکده با نامهای دانشکده کامپیوتر، مدت کوتاهی با نام دانشکده فنی و مهندسی و سپس با نام دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر با رشتههای تحصیلی مهندسی کامپیوتر با گرایشهای نرمافزار و سختافزار و مهندسی برق با گرایش الکترونیک فعالیت کرد. در آبان سال 1393 دانشکده برق از این دانشکده تفکیک شده و نام دانشکده به دانشکده علوم و مهندسی کامپیوتر تغییر نمود.
اساتید گروه هوش مصنوعی دانشگاه شهید بهشتی تهران
نام : محسن ابراهیمی مقدم
گرایش : دکترای هوش مصنوعی، پردازش تکاملی، ژاپن، سال 1375
سمت : استاد
ایمیل : m_moghadam[at]sbu[dot]ac[dot]ir
نام : مهرنوش شمس فرد
گرایش : پردازش زبان طبیعی،مهندسی هستان شناسی، وب معنایی، استدلال و استنتاج هوشمند
سمت : دانشیار
ایمیل : m-shams[at]sbu[dot]ac[dot]ir
نام : احمد علی آبین
گرایش : دکترای دانشگاه صنعتی شریف، سال 1393
سمت : استادیار
ایمیل : a_abin[at]sbu[dot]ac[dot]ir
نام : یاسر شکفته
گرایش : پردازش سیگنال، شناسایی گفتار، تشخیص گوینده و زبان گفتاری، پردازش متن، سیستمهای پویا و آشوب
سمت : استادیار
ایمیل : y_shekofteh[at]sbu[dot]ac[dot]ir
نام : علیرضا طالب پور
گرایش : دکترای هوش مصنوعی-پردازش تصویر، دانشگاه گیلدفورد انگلستان
سمت : دانشیار
ایمیل : Talebpour[at]sbu[dot]ac[dot]ir
نام : منیره عبدوس
گرایش : سیستم های چند عامله، یادگیری ماشین
سمت : استادیار
ایمیل : m_abdoos[at]sbu[dot]ac[dot]ir
نام : حامد ملک
گرایش : محاسبات زیستی، هوش محاسباتی، علوم شناختی
سمت : استادیار
ایمیل : h_malek[at]sbu[dot]ac[dot]ir
نام : آرمین سلیمی بدر
گرایش : دکترای هوش مصنوعی، دانشگاه امیرکبیر، سال 1397 – دکترای علوم اعصاب محاسباتی، دانشگاه دیژون فرانسه
سمت : استادیار
ایمیل : a_salimibadr[at]sbu[dot]ac[dot]ir
هستۀ اولیۀ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی دانشکدۀ مخابرات است که در سال ۱۳۰۷ شمسی در محل فعلی دانشکدۀ مهندسي برق دانشگاه تأسيس و در سال ۱۳۱۸ اساسنامۀ آن به تصويب مجلس شوراي ملي وقت رسيده است.
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با ساختار فعلی، در سال ۱۳۵۹ و بهدنبال تصویب ستاد انقلاب فرهنگی طي ادغام ۹ مرکز آموزش عالي با عنوان مجتمع فني و مهندسي، بنياد نهاده شد و سپس در سال ۱۳۶۲ نام آن به «دانشگاه فني و مهندسي» تغيير يافت. تغيير نهايي نام دانشگاه به عنوان فعلي، به سال ۱۳۶۷ برميگردد که در آن سال، دانشگاه به نام دانشمند پرآوازۀ اسلامي و ايراني، حکيم خواجه نصيرالدين طوسي، مزين شد.
هماکنون دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با ۱۱ دانشکده، به فعالیتهای پربار آموزشی خود ادامه ميدهد: مهندسي برق، مهندسي مکانيک، مهندسي عمران، مهندسي هوافضا، مهندسي صنايع، مهندسي نقشهبرداري، مهندسي کامپيوتر، مهندسي و علم مواد، رياضي، فيزيک، شيمي.
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درحالحاضر ۲ قطب علمی، ۱۹۴ آزمایشگاه پژوهشی و آموزشي، ۱۳ مرکز پژوهشي، ۳ گروه پژوهشي، ۶ پژوهشکده، ۱۱ شرکت دانش بنيان و ۲۸ شرکت مرکز رشد دارد که در زمينههاي تخصصي دانشگاه فعاليت ميکنند.
این دانشگاه توانسته است با عقد قراردادهای بسیار با صنایع گوناگون کشور، ضمن حل مشکلات تخصصی آنها، در بسیاری از دستاوردهاي پژوهشي ايران سهيم باشد. مجموعه فعاليتهاي پژوهشي آن، حکايت از پويايي دانشگاه در عرصههاي مختلف علمي و صنعتي دارد که در پارهاي از زمينهها تنها نيروهاي متخصص کشور در اين دانشگاه فعاليت ميکنند يا دانشآموختۀ اين دانشگاهاند.
اساتید گروه هوش مصنوعی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران
نام : علی احمدی
گرایش : دکترای علوم کامپیوتر گرایش پردازش تصویر و شبکه های عصبی، دانشگاه اوزاکا ژاپن، سال 1383 – فوق دکترای یادگیری ماشین، مرکز تحقیقات نانو سیستم های دانشگاه هیروشیمای ژاپن، سال 1386
سمت : دانشیار
ایمیل : ahmadi[at]kntu[dot]ac[dot]ir
نام : سید حسین خواسته
گرایش : دکترای مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی، دانشگاه صنعتی شریف تهران، سال 1391
سمت : استادیار
ایمیل : –
نام : چیترا دادخواه
گرایش : دکترای مهدسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی، دانشگاه امیرکبیر تهران، سال 1384
سمت : استادیار
ایمیل : –
نام : سید امیر موسوی نیا
گرایش : دکترای الکترونیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، سال 1380
سمت : دانشیار
ایمیل : moosavie[at]eetd[dot]kntu[dot]ac[dot]ir
نام : بابک ناصرشریف
گرایش : دکترای هوش مصنوعی، دانشگاه علم و صنعت ایران، سال 1386
سمت : استادیار
ایمیل : bnasersharif[at]eetd[dot]kntu[dot]ac[dot]ir
نام : سید بهروز نصیحت کن
گرایش : دکترای هوش مصنوعی – بینایی ماشین، دانشکده علوم و مهندسی اطلاعات ملی استرالیا، سال 1386
سمت : استادیار
ایمیل : nasihatkon[at]kntu[dot]ac[dot]ir
نام : امین نیک انجام
گرایش : دکترای هوش مصنوعی، دانشگاه علم و صنعت ایران، سال 1391
سمت : استادیار
ایمیل : mylastname[at]kntu[dot]ac[dot]ir
نام : حمید ابریشمی مقدم
گرایش : دکترای مهندسی پزشکی، دانشگاه UTC فرانسه، سال 1377
سمت : استاد
ایمیل : moghaddam[at]kntu[dot]ac[dot]ir
نام : محمد مهدی اثنی عشری
گرایش : دکترای مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سال 1390
سمت : استادیار
ایمیل : esnaashari[at]kntu[dot]ac[dot]ir
نام : محمد تشنه لب
گرایش : دکترای فلسفه، دانشگاه ساگا ژاپن، سال 1374
سمت : استاد
ایمیل : teshnehlab[at]eetd[dot]kntu[dot]ac[dot]ir
نام: علیرضا فاتحی
گرایش : دکترای مهندسی برق، دانشگاه توهوکو – سندای ژاپن، سال 1380
سمت : دانشیار
ایمیل : Fatehi[at]kntu[dot]ac[dot]ir
نام: دکتر سعید فرضی
گرایش : دکترای مهندسی نرم افزار، دانشگاه تهران، سال 1395
سمت : استادیار
ایمیل : saeedfarzi[at]kntu[dot]ac[dot]ir
دانشگاه صنعتی اصفهان، یک دانشگاه دولتی و صنعتی در شهر اصفهان است که با بیش از ۲۳۰۰ هکتار مساحت بزرگترین دانشگاه کشور از لحاظ وسعت است. این دانشگاه در مجاورت شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان قرار دارد.
این دانشگاه در سال ۱۳۵۶ خورشیدی تحت عنوان دانشگاه صنعتی آریامهر اصفهان، به عنوان واحد دانشگاهی شماره دویِ دانشگاه صنعتی آریامهر تهران (دانشگاه صنعتی شریف) تأسیس گردید. بعد از وقوع انقلاب اسلامی، از «دانشگاه صنعتی آریامهر در تهران» (دانشگاه صنعتی شریف) جدا شده، به «دانشگاه صنعتی اصفهان» تغییر نام داده شد و به صورت مستقل به فعالیتهای خود ادامه داد؛ گفتنی است که علت شباهت نشان این دو دانشگاه در این است که همانند «دانشگاه صنعتی آریامهر در تهران» (دانشگاه صنعتی شریف)، این دانشگاه مستقیماً بر اساس الگوی دانشگاهام آی تی در آمریکا الگوبرداری و تأسیس گردید.
همچنین لازم به ذکر است، نزدیک به سی سال از تاسیس رشته کامپیوتر در دانشگاه صنعتی اصفهان میگذرد. در طول این سالها فارغ التحصیلان این گروه نشان داده اند که مهارتهای لازم برای پذیرش شغلهای کلیدی در کشور را کسب کرده و نیز در دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاههای معتبر داخل و خارج کشور بسیار موفق بوده اند. تلاش استادان در آموزش معطوف به همگام بودن با تغییرات سریع فناوری در دنیا در این حوزه بوده و پژوهشها نیز در حوزه های نوین معماری کامپیوتر، طراحی سیستم های دیجیتال، پردازش تصاویر، هوش مصنوعی، رباتیک، سیستم ها و شبکه های تعبیه شده بلادرنگ و حوزه های مرتبط با صنعت در استان و کشور صورت میگیرد. دانشجویان در محیطی پویا و فعال می توانند از فرصت فعالیتهای بین رشته ای در دانشگاه صنعتی نیز بهره ببرند و مهارتهای کلیدی برای کار یا ادامه تحصیل را کسب نمایند.
اساتید گروه هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی اصفهان
نام : مازیار پالهنگ
گرایش : دکترای علوم کامپیوتر، دانشگاه نیو ساوت ولز سیدنی استرالیا، 1999 و فوق دکترای علوم کامپیوتر و مهندسی، دانشگاه نیو ساوت ولز
ایمیل : palhang[at]cc[dot]iut[dot]ac[dot]ir
نام : سمانه حسینی
گرایش : دکتری ، دانشگاه واترل و فوق دکتری، دانشگاه رایرسون، تورنتو
سمت : استادیار
ایمیل : samaneh[dot]hoseini[at]cc[dot]iut[dot]ac[dot]ir
نام : امیر خورسند
گرایش : دکتری ، دانشگاه صنعتی اصفهان، سال 1390
سمت : استادیار
ایمیل : khorsandi[at]cc[dot]iut[dot]ac[dot]ir
نام : شادرخ سماوی
گرایش : دکتری ، دانشگاه صنعتی اصفهان، سال 1390
سمت : استاد
ایمیل : samavi96[at]cc[dot]iut[dot]ac[dot]ir
نام : مهران صفایانی
گرایش : دکترای هوش مصنوعی، دانشگاه صنعتی شریف ، تهران
سمت : استادیار
ایمیل : safayani[at]iut[dot]ac[dot]ir
نام : نادر کریمی
گرایش : دکترای
سمت : –
ایمیل : nader-karimi[at]iut[dot]ac[dot]ir
دیدگاهتان را بنویسید